Botox – Vad är det?

Botox är till för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att skapa volym och ge ett lyft till hela ditt ansikte. Botoxinjicering används vanligtvis till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna i ansiktet, men kan även användas för behandling av exempelvis problem med svettningar på olika områden av kroppen.Med exempelvis botox i pannan, det används när du vill åtgärda hängiga ögonlock, mjuka upp argrynkan eller vill dölja andra rynkor i pannan.
Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder vissa delar av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det påverkas när du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna. Med botox kan du motverkaEn botoxbehandling ger effekt på} hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet till exempel.Botox hos Akademikliniken Skin Center Göteborg - Vården.se
Botox är även en behandling som kan förbättra hälsan och kroppens funktioner. Botox är hjälpande mot huvudvärk och migrän och för att vårda överspända muskler. Med botox i pannan blir det att musklerna i pannan och din glabella slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket i många fall ger upphov till huvudvärk eller i värsta fall migrän.

Botox pris

Botox varierar i pris. Beroende på storleken av område som du vill behandla och vilken typ av behandling som du är i behov av med botox skiljer sig priserna åt.
Du kan exempelvis behandla botox panna, botox argrynka eller botox gummy smile för att nämna förslag på områdena som du kan behandla.
Fullständigt pris ges när du har din konsultation med din behandlare som du träffar innan botoxbehandlingen. Där går ni tillsammans igenom vilket område du behöver ha behandling med botox, om du gjort botox tidigare eller om det är första gången med botoxbehandling. Det är under vår konsultation som din legitimerade behandlare ger sin perspektiv angående vilken botox behandling som ger dig ett slutresultat som passar dig och som du är nöjd med.

Botox procedur

Du börjar med att fylla i en hälsodeklaration innan din kommande behandling. Därefter har du en kort konsultation tillsammans med din behandlare för att förklara steg för steg, pris och för att besvara om du har några frågor. Även om det är din första behandling eller om du har gjort behandling med botox innan, så vill vi att du är trygg med oss som klinik och ett av de stora skälen till konsultationen är för att din behandlare ska ge sin åsikt om din behandling.
Behandlaren kommer rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Det är med en tunn nål som vi injicerar små mängder botox där det markerats med pennan tidigare. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på vilken del av ansiktet som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Vissa områden är mer känsliga, men en behandling med botox är vanligtvis relativt smärtfri www.gotaklinik.se.

Botox före efter

En vanlig fråga vi får är när kommer effekten av botox? Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör.